sitemap    

Empowernow

Nieuws Maart 2018 in Permanent Future La

Altijd geinteresseerd in nieuwe technologie en toepassingen en innovaties maar u zit niet in die branche? Of juist wel ,maar hebt niet de tijd/budget om owat breder te orienteren? Of u had altijd wel eens wat technisch willen ontwerpen, programmeren en/of solderen? Zelf iets maken of misschien met schone handen je eigen temperatuur en vochtsensor, deur of  fijnstof detectie via internet uitlezen? En dat kan met de huidige verkrijgbaarheid van techniek en met open source HW&SW redelijk eenvoudig : het leren hierover is nu helemaal laagdrempelig zie hieronder solderen, microcomputertjes Raspberry Arduino, 3D printer  zelf bouwen en Software om je modellen en ontwerpen voor 3D printing (en 2D) te maken. Voor de workshops. Je kunt altijd binnelopen om gewoon aan te schuiven en van alles uit te zoweken, vragen en te proberen, maar er zijn ook regelmatig workshops  Zie hieronder een greep uit de onderwerpen waar regelmatig lezingen/presentaties over zijn :

VR experience : met de HTC vive naar de hoogste verdieping: De plank Experience 

Internet OfThings - IOT en LoRa (draadloos internet Long Range > 15km - in Oisterwijk)

De enerige-fiets : 500 W opwekken op eigen kracht en je voelt het meteen in je benen dat je vewel energie verbruikt!! 

3D printer Bouwen  - Voor budgetprijs je eigen printer in elkaar zetten met goed resultaat. Eerdere groepen ginngen je alvoor.

Introductie Fusion 360 : dit is  een License Free Pakket voor small users & education voor modelling van 3D en ook 2D objecten tbv lasercutting, 3D printing en CNC 

(Vakantie-)soldeerworkshop voor jong en oud! Vanaf 11 jaar. Eigen soldeerstation aanbevolen ; eenvoudig station vanaf €25,- nieuw verkrijgbaar.  

Introductie IOT (Internet of Things)  Wat is het , waarom en wat heb ik eraan?

Soldeerworkshop op locatie PFL  (uitsolderen, draad electrisch solderen en isoleren, print & componenten solderen, bv bouwpakket nr keuze) Daarnaast kun je tussendoor leren over electrische circuits en electronica en digitale componenten. Aanmelden noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen.

Raspberry Pi : Low-cost microcomputer : basis Programmeren & configureren en aansluiten voor besturingen en als multimediacenter (audio en videobestanden).

Arduino & Arduio compatible Particle : programmeren als eenvoudige besturing (Python)

Lowcost & low powerconsumption besturing voor eenvoudige besturingen zoals (Draadloze) rijdende robots, LED aansturing, sensor (druk temperatuur, water) detectie voor huis tuin keuken gebruik. 

De  workshops zijn gratis  maar de meergenomen materialen oeten wel vergoed worden. altijd zijn donaties in de vorm van techniek, kennis, werk / ondersteuining tijdens workshioos en andere activiteiten van harte welkom.

laatste wijzinging 15-2-2018 

Ooit wel gehoord van de QR-ID?  Nee? Dit is de QR Code voor de Facebook Pagina van PF-Lab Oisterwijk . 

 2018-2-FB-PFLab-QR  

Ja zo'n ding ! Deze blokjes zijn niets anders dan een barcode met gecodeerde informatie erin. Wat kunt u ermee? Met de camera u telefoon of webcam kunt u deze scannen vervolgens direct naar een (URL) van uw website of contactgegevens in de telefoon plaatsen! Van papier naar digitaal door een barcodereader op uw telefoon. Is dat handig? Ja! Door uw relatie te laten zien hoe dat werkt, scoort u en uw relatie heeft uw gegevens in de telefoon! 

Dit kleine bovenstaande plaatje is een windows .png bestand (een foto-bestand zoals .bmp of .jpg) en kunt u zo op uw briefpapier afdrukken. Dit passen steeds meer bedrijven en organisaties toe, want het is laagdrempelige wijze om bezoek aan de eigen website te genereren met smartphone / Iphones , dus meer website bezoek te krijgen en dit ook nog GRATIS! En nu de link met ons?

Lees meer >>

Actueel

empowernow HNW Het Nieuwe Werken

Er wordt veel over het Nieuwe Werken gepraat echter wat houdt het concreet in? Elearning, videoconferencing, videostreaming, online CRM in uw website? lees meer >>

empowernowTraining personeel

Klantvriendelijkheid en communicatietrainingen voor werknemers met klantcontacten gericht op primair doel : klantenbinding. lees meer >>


empowernow Testen via Internet

Gebruik de kwaliteiten en competenties van uw personeel m.b.v. objectieve testen die naast de persoonlijke voorkeuren, karakter ook vergelijkbare ''harde'' kennis- en vaardigheden taal-&nummerieke in beeld brengen en dat in 30 talen.

lees meer >>

empowernowWeerbaarheidsprogamma's voor jongeren/volwassenen

Empowernow organiseert zelf  en ook met professionele trainers Weerbaarheidstraingen! lees meer >>

Hier onder het visitekaartje van EmpowerNow